FAQs

stockholm-bröllopsfotograf

FAQS

Hur kontaktar vi Louise Fotograf om vi vill boka eller önskar mer information?

Ni får så gärna sända iväg ett email till mig – skicka mejlet till: hello@louisebjorling.com märk med: ”Bröllopsfotoförfrågan” + Ert datum – så att jag snabbt kan se om jag är ledig det datum ni gifter er.

Vad ingår i priserna om vi bokar?

Alltid när ni bokar Louise Fotograf så ingår följande som standard:

Personligt nedladdning av era högupplösta bilder   Mindre Lågupplösta kopior som kan användas online, så som till FB/Insta  All tid för efterproduktion och lättare redigering av samtliga bilder som levereras Onlinegalleri skyddat med lösenord  Konsulterings-möte kring fotograferingen av er dag  Moms Resor för bröllop inom Stockholms län är inkluderade i priset

Vad mer erbjuder Louise Fotograf?

PRODUKTER:

Louise Fotograf tillhandahåller en hel del produkter som kan läggas till för er bokning – såsom ett stort sortiment av bröllopsalbum och coffeetable-böcker: Dessa kan efterbeställas, designade med ett urval av bilder från er dag. Det finns även möjlighet att beställa vägg-canvas, fotoblock, etc, samt professionellt printade bilder från professionellt fotolabb – på högkvalitativt fotopapper, såväl som på finare papper med olika texturer och ytor.

PARPORTRÄTT:

Louise Fotograf erbjuder utöver foto av er bröllopsdag, även parporträtt-fotograferingar. Dessa kan bokas som en porträtt-session som fångar era personligheter och känslor för varandra. En sådan fotografering kan man förstås boka in även om man inte gifter sig! Men här följer lite idéer på vad man kan hitta på om man är ett par som planerar sin bröllopsdag:

  • Engagement shoot” – Detta är en idé, framförallt för par som vill vänja sig lite med kameran inför bröllopsdagen 😉 . Väldigt populärt bland de som vill ha bilder till tex bröllopsinbjudningar, egen bröllops-websida eller ”Gäst bok” tillverkad av Louise Fotograf – en bok prydd med dina porträttbilder, i vilken dina gäster kan skriva meddelanden under bröllopsmottagningen.
  • Rock the Frock” – Vi ses efter bröllopsdagen och tar lite extra porträtt! Detta är ett rekommenderat tillval om ni känner att ni verkligen vill ha fina porträtt när ni är uppklädda i era bröllopskläder. Fördelen med att ses en annan dag, är att vi friare kan välja en plats för era porträtt, inte behöver tänka på att gästerna har det bra, samt att vi kan pricka in den där dagen där solen är ute och den där tidpunkten som passar allra bäst för en porträttfotografering.
  • Trash the dress” … ok, det här är för den mycket modige! En trend som startade i USA nån gång för c:a 7-8 år sen… ok jag gissar lite, är helt säker på att ”Trash the dress-sessions” först dök upp på amerikanska bröllopsbloggar, då när jag var ganska ny som fotograf runt 2008. Det här är helt enkelt en vildare porträtt-fotografering, där det kan hända att bröllopsskruden stryker med lite grann – tänk gyttja, vatten, eld… Bäst är nog att googla bilder på det, för att få mer av en idé.

Hur går bokningen till?

Vad kul att ni bestämt er! Vid bokningstillfället, signerar vi alla ett avtal som etablerar vad som gäller och vad som ingår i er bokning. Louise Fotograf tar även c:a 30% av summan för er bokning som handpenning. (Resterande del av summan förfaller närmare er bröllopsdag) Sedan är ert datum helt och hållet reserverat för er!

Vi är nyfikna men kan inte bestämma oss, kan man träffas och prata?

Jamen visst! Jag träffas så gärna över en fika och pratar mer. (Eller via Skype om ni befinner er långt ifrån Stockholm) Då får ni chansen att berätta mer om ert bröllop, ställa alla frågor ni kan tänkas ha, samt att jag gärna visar lite album så att ni får en idé kring dessa och kring hur fotot av en hel bokning kan se ut. Droppa mig ett email på hello@louisebjorling.com. Märk gärna mejlet med: ”Bröllopsfotoförfrågan” + Ert datum – så att jag snabbt kan se efter så att jag är ledig det datum ni gifter er.

Vad är användarrätt?

Medan fotografen automatiskt alltid äger copyright (är upphovsrättsmakare) över bilderna som denne tar, så får alla bröllopspar som bokar Louise Fotograf automatiskt användarrätt till sina högupplösta bilder. Detta innebär att ni kan printa/skriva ut bilderna vart ni vill, hänga dem på er vägg, era föräldrars vägg, posta dem på FB, etc.

Vill fotografen ha mat under bokningsdagen?

Ja gärna… 😉 Om er bokning sträcker sig över middagen, så blir jag jätteglad om mat är inkluderad så att jag inte blir alldeles snurrig. Givetvis behöver jag inte sitta mitt bland era gäster, jag sitter så gärna i ett sidorum – men så nära all action som möjligt, så att jag bara kan slita tag i kameran så fort ngt spännande händer 😉

Jobbar Louise Fotograf med assistenter och Andre-fotografer?

För längre bröllop, tar jag i regel med mig en assistent som inte fotar, men som assisterar mig så att allting går smidigt. Min assistent byter objektiv på kameran, håller i blixtar, ser till utrustningen och bär på mina väskor, så att jag kan springa omkring fritt och fånga er dag.

Om ni vill boka in en extra fotograf, så kan ni jättegärna lägga till detta när ni bokar Louise Fotograf. Jag har ett urval av fotografer som jag litar på och som jag vet håller hög kvalitet och likvärdig fotostil. En extra fotograf kan läggas till från 4 timmar och uppåt och kan vara en bra idé vid längre bokningar med mycket gäster.

Vad har Louise för bakgrund som fotograf?

Jag började studera foto redan någon gång 2002. I slutändan tog jag examen som fotograf på University of Westminster i London, efter sammanlagt 4 år av heltidsstudier. Året var 2008 och jag hade under mina 4 år av studier fokuserat på modefotografering och den dokumentära stilen i still-foto. Ungefär samtidigt som jag avslutade mina studier, fick jag chansen att andre-fotografera ett bröllop som hölls i självaste St Pauls Katedral, följt av en kryssning nedför River Thames. Jag blev som nykär! Jag hade hittat den genre av fotografering som verkligen passade mig. Som bröllopsfotograf känner jag att jag verkligen får göra något av värde – fånga en av de bästa dagarna i någons liv och dessutom få utlopp för min kreativitet så som jag vill använda den: Jag får vara artistisk och blanda in influenser från stilar inom modefoto, samtidigt som jag på ett intressant sätt har möjlighet att fånga bilder som dokumenterar en väldigt speciell dag. Sedan den dagen vid River Thames sommaren 2008, har jag koncentrerat mig på att fotografera bröllop. Även om jag fotat mycket annat också – såsom arkitektur under flera år för ett av de större byggföretagen i London, barnporträtt, musikgalor, bröllopsmässor, bröllopsmodeinslag i tidningar och väldigt många bröllopsmode-shower för theweddingfairs.com. From 2017 har jag även blivit utvald som catwalk-fotograf för National Wedding Shows, Englands största bröllopsmode-shower, vilket känns väldigt stort…. Jag bor numera i Stockholm, men åker var som helst inom Europa (eller någon annan del av världen) för att fånga er bröllopsdag.

Har Louise F-skattsedel?

Japp!

Tillkommer resekostnader?

Om ert bröllop hålls inom Stockholms län eller Uppsala, så tillkommer ingen resekostnad. För bokningar av minst 8 timmars fotografering, ingår även resekostnad för bröllopsbokningar i större städer i andra delar av  sverige, så som tex Malmö, Göteborg, mm, förutsatt att er bokning görs i god tid. Konsulteringsmöten inför er dag hålls dock i Stockholm eller Göteborg (eller online). Observera att kostnader för logi kan tillkomma.