Bröllopsidéer och inspiration – teman, dekor och styling

Bröllopsidéer och inspiration från bröllops-showerna i England

Det är nu femte året i rad som jag fått förtroendet att fotografera vårens bröllopsshower i England – och kommer tillbaka till Stockholm full av bröllopsidéer. Det är mycket att fånga och mycket att ta in: På en dag ska jag fota fyra modevisningar av brudklänningar & brudgumkostymer, workshops, mässo-mingel, samt de kreativt utsmyckade montrarna med dess fina dekor och detaljer.

Ni kan ju förstå att jag flödar över med inspiration när mässodagarna är slut och jag går därifrån med alla intryck från årets spännande nyheter och trender. Så många intressanta produkter och idéer som erbjuds av de kreativa leverantörerna från bröllopsvärlden, som sedan ligger kvar på min näthinna. Så den här gången tänker jag inte vara ego och hålla inne med allting. Nu när mässorna är färdigfotograferade för den här våren, har jag istället beslutat att sätta samman den här blogposten med bröllopsidéer till de par som letar inspiration till sin bröllopsplanering 🙂 . Så här följer ett litet axplock av allt det inspirerande som jag upplevde under National Wedding Show och The Wedding Fairs den här våren…

brollopsideer

Accessoarer Detaljer och Teman kan sätta tonen för ert bröllop

Att skapa en personlig känsla och atmosfär kring bröllopet, där man låter sina personligheter och intressen får skina igenom, är något som vuxit de senaste åren och fått ta allt mer plats i bröllopsplaneringen. Det kan vara vaga teman som bara lyser igenom lite i själva dekoren, en speciell plats för mottagningen som verkligen klingar rätt, eller ett fullt utvecklat tema för hela dagen. Personligen har jag tex fotat bröllop med teman inspirerade av mysterieböcker, Harry Potter, Halloween och Vintage för att ge lite exempel.

Bröllopsmässorna är väldigt visuellt inspirerande och jag hittade massvis av duktiga, kreativa entreprenörer som tillhandahåller skräddarsydda produkter som passar olika stilar och teman.

Vilken dekorstil skulle passa er och ert bröllop?

Det finns mycket att välja på – kanske ska stilen vara lite enklare, eller färgstark, klassisk, romantisk, rolig, mysig, temalagd… Med lite uppfinningsrikedom kan man skapa känsla och atmosfär utifrån olika dekordetaljer som kan hängas på väggar, kring lampor eller ljusstakar, samt klä bord, etc.

Här följer lite olika idéer på hur man kan skapa ett tema/en känsla för sin dag, vad gäller bordsplaceringskartor, olika stilar på tårtor och andra detaljer…

 

sago-brollopbrollops-ideerkreativa-brollops-tartorHär är något för den som gillar lite roliga detaljer och accessoarer: Axelväskor som givetvis kommer fylla en funktion under hela dagen, men som även kommer se häftiga ut eftersom att alla i “Team bride” kommer se enhetliga ut med dem ↓brollops-axelvaska

Slott? Tipi? Warehouse? Eller vintage i lada? Här följer exempel på lite olika alternativ som fanns representerade på mässorna, vad gäller stil på lokaler och dekor som passar olika bröllop:

vintage-brollopbröllops-ideerbrollops-ideerbröllops-ideerbröllops-ideer

drama-tema-brollop

Coola skyltar kan vara en intressant dekordetalj för bröllopet – framförallt om man är ute efter lite retrokänsla, kanske för ett bröllop i “warehouse style” – i en gammal lagerlokal. ↓

Personliga detaljer: Kolla in dessa SPECIELLA BUKETTER… som är lite ”utanför boxen” (!)

Något som verkligen fångade mitt öga under modevisningen på catwalken, var dessa vackra handgjorda buketter av silver look som bars som accessoarer av modellerna. När jag sedan uppsökte montern för självaste bukett-tillverkarna – Crystal Bouquets Boutique, blev jag eld och lågor. Utöver de vackra mer stilrena buketterna från catwalken, tillverkar Crystal Bouquets Boutique personliga buketter i alla möjliga fantasifulla konstellationer och efter önskemål. Eller vad sägs om brudbuketter tillverkade i lego, snäckor, godis, serietidningssidor? Eller manschett-knappar med Star Wars – tema? (Ok, plötsligt hör jag även brudgummarna dra efter andan 😉 ) Endast fantasin kan sätta stopp för vad som är möjligt….

brollopsideer-fotofantasi-buketterKanske en bukett i lego med matchandee knapphålls-dekoration? 😉 Eller en bukett av pärlor och godis?fantasi-buketter

Bukett gjord av en serietidning! ↑ Skräddarsydda knapphålls-dekorationer ↓

Bröllops Styling

En idé om man har stora planer för sin dag, är att ta hjälp av en bröllops-stylist/”bröllops-planner” inför bröllopet. Det kan vara lätt att komma på en massa bröllopsidéer, men en stylist/planner kan med sin expertis och sitt objektivt tränade öga, se vad som skulle fungera tillsammans, hur färger och teman kan kombineras, vad som blir för mycket, vad som blir för lite, vad som fungerar i verkligheten och vad som klaschar. Exempel på styling-idéer från mässorna:

brollops-dekor-fotobrollops-dekor-Louise-fotograf

Tips under planeringsstadiet

Något som jag tyckte var väldigt bra för brudparen på National Wedding Show i Birmingham, var att de kunde ta del av bröllopsplanerings-seminarier, vilka hölls av Hitched.co.uk. Här kunde man få tips om vad man bör tänka på när man planerar sin dag – både ur praktisk/logistisk synvinkel och utifrån vilken känsla/look som skulle passa – samt vilka rådande trender man skulle kunna ta inspiration från.

Väldigt intressant var seminariet kring de trendigaste bröllopsfärgerna för 2017. Shropshire Petals gick igenom olika färgskalor och gav exempel med hjälp av sk “Mood boards”. ↓

DIY idéer – Do It Yourself!

Att göra saker o ting själv är ju verkligen en jättebra idé om man är händig och detta är ett bra alternativ om man vill spara lite någonstans i budgeten. National Wedding Show i Birmingham bjöd på gratis seminarier – s k “Creative classes” ledda av Country Baskets, för alla besökare som hade ett intresse i att lära sig lite självtillverkning. Man kunde lära sig att göra tex brudaccessoarer – så som tiaror, samt personliga inbjudningskort.

Joseph Massi Flower school bjöd på en snabbkurs i hur man väljer och binder blommor under National Wedding Show i Manchester:

Under alla National Wedding Shows, bjöds det på olika möjligheter till “Make over”. Man kunde själv få sig en makeover för att testa idéer inför sin “brud makeup” och bröllopsfrisyr – detta var sponsrat av Revlon. Showen i Birmingham bjöd även på en “make over” uppe på scenen, där man fick déer kring styling av bruden samt brudens mor – komplett med bröllops-utstyrsel, hår och makeup.

Spexa till det med ett “Photo Booth”

Den här trenden är större än någonsin. Vad som för några år sedan började med en enkel foto-automat, finns nu i alla dess teman och former. Grundkonceptet är att man tillhandahåller roliga accessoarer (kostymer och roliga skyltar) som bröllopsgästerna kan spöka ut sig i efter ett par glas vin… eller en kopp te… och sedan gå loss framför kameran (!) Efter att bildena snabbframkallats i automaten, kan de klistras in i en gästbok, där dina gäster sedan kan skriva till sina lyckönskningar eller roliga kommentarer. Under National Wedding Show och The Wedding Fairs kunde man hitta alla möjliga variationer och stilar på en ”fotoautomat”. Här följer bara ett litet urval…

foto-booth

Baksätet på en gammal London-taxi har blivit till ett photo booth ↑ Eller vad sägs om den här looken, som påminner om en biograf från 50-talet… ↓

Dryckes och snacks – vagnar

Jag älskar alla idéer som ploppar upp kring hur man kan hålla sina gäster tillhanda med förfriskningar. Ombyggda små fordon med förfriskningar som kan parkeras på gårdsplanen eller annan valfri omnejd utanför bröllopsmottagningen när gästerna börjat på att bli lite hungriga igen framemot kvällen, är verkligen ett atmosfäriskt litet plus!

Bröllop utomlands!

Ett säkrare kort för vita vidsträkta sandstränder och soligt väder 🙂 . Att planera sitt bröllop till den mer sydligare delen av Europa… eller kanske Karibien, växer i popularitet. Det finns alltfler “bröllops-planners” som koncentrerar sig på att hjälpa dig planera ditt bröllop utomlands. Reseföretaget Thomson har nu tagit steget fullt ut och skräddarsyr bröllopspaket utomlands där allt tas om hand från början till slut! Under National Wedding Show i Manchester, kunde man boka in ett personligt möte i deras rese-lounge för att få veta mer…

Underhållning!

Det finns så mycket att tänka på vad gäller underhållningen för era gäster. Fundera på vad som passar för dagtid, kvällstid, om det ska anpassas till barn, eller vad som skulle passa just de gäster som ni har bjudit in. Trollkarlar, hoppborgar, minigolf, levande musik, uppträdanden, danslektioner, roliga lekar, en dj? Under vårens mässor kunde man se olika typer av underhållning  – trollkarlar som visar exempel på tricks i sina montrar och musiker som visar upp sin repertoar på mässans stora scen. Det finns gott om valmöjligheter vad gäller artister och underhållning inför bröllopet, det gäller bara att komma på vad som passar en bäst.

Nischade bröllopskreatörer/leverantörer i Stockholm

Hoppas ni har fått en del bröllopsidéer inför den stundande planeringen! Eftersom att jag mestadels är stationerad i Stockholm liksom de flesta av mina bröllopspar, så har jag gett mig ut på lite av en jakt efter intressanta kreatörer inom bröllopsindustrin som går att anlita här. Så här följer nu en lista på intressanta leverantörer som man kan hitta här på hemmaplan:

Artistiska Tårtor:

Liv Sandberg cake art

Tårtcouture

Toras tårtor

Unika lokaler  i Sthlm för bröllopsmottagningen:

Bröllop på ett Casino

Vigsel i Arlandas flygledningstorn

Bröllop på Cruise-skepp i Skärgården

Bröllop i ett torn

Partytält

Skräddarsydda buketter utan blommor:

Crystal bouquets boutique – levererar till Sverige

Bröllops styling / Bröllops planners

Party productions

Right style

Scarlett weddings

Fanny Staaf

Rental stories – vintage & handgjord dekor

Hyra photo Booth:

Bröllopsfotomaten

Eventomatic

Calligraphen – photobooth props

Personligt designade trycksaker/accessoarer:

Elins Art Studio

Ballonger, konfetti, dekordetaljer, etc:

Yippo

Balunz

Snacks till kvällsfesten:

Boka foodtruck

Gottes

Roliga Färdmedel för gäster

Partybussar

 

 

 

Send aMessage Share onFacebook Tweet toTwitter Pin toPinterest EmailSubscribe